Mijn stedentrip: verslaafd aan Londen

Iedereen heeft wel een favoriete stad. Of in ieder geval een stad die je héél erg graag bezoekt. In de rubriek ‘Mijn stedentrip’ geven wij het woord aan de lezers. Deze week vertelt Bernadet Jaspers over haar all time favorite stad: Londen

Hallo Bernadet! Waarom ben je zo gek op Londen? 
“Ik vind Londen gewoon écht een geweldige stad. Er zijn onwijs veel mooie gebouwen en er is altijd wel iets te zien of te doen. Veel musea kun je gratis bezoeken en als je van shoppen houdt, dan zit je in Londen ook helemaal goed. Er komen veel culturen samen in de stad, dat vind ik bijzonder. Ik heb bovendien ruim twee jaar in Londen gewoond, dus de stad heeft sowieso een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb veel vrienden gemaakt in de stad, die bezoek ik daarom ook nog regelmatig.”
Bernadet1
Wauw, wonen in Londen. Klinkt als een droom die werkelijkheid wordt!
“Ja, dat was het zeker. Eind 2010 ben ik naar Londen verhuisd om daar als au-pair aan de slag te gaan. Ik had nog geen idee hoe lang ik daar zou blijven… Maar omdat ik het zo naar mijn zin had, ben ik na mijn au-pair avontuur op zoek gegaan naar een andere baan en heb ik uiteindelijk tot begin 2013 in Londen gewoond. Ik heb eerst net buiten London gewoond in Bromley (zone 5) en daarna ben ik naar de wijk Battersea (zone 2) verhuisd. Ik vond het een geweldige ervaring en kan het ook zeker iedereen aanraden om een tijdje in het buitenland te wonen. Ik heb onwijs veel vriendschappen gesloten en heel veel leuke dingen gedaan en meegemaakt.”

Hoe vaak ben je nu nog in Londen te vinden?
“Ik ga minimaal twee à drie keer per jaar terug naar Londen, soms vaker. Ik vind de stad eigenlijk elk moment van het jaar leuk. In de winter is Londen mooi verlicht en zijn er overal schaatsbanen te vinden. Als het wat beter weer is buiten, dan kun je mooie wandelingen langs de Theems maken. Er is in mijn ogen dus geen ‘verkeerd’ moment om naar Londen te gaan.”

Wat is jouw ultieme tip voor stedentrippers die voor het eerst naar Londen gaan?
“Hoewel ik zelf niet echt van de toeristische plekjes houd, vind ik dat je in Londen sowieso de populaire hotspots gezien moet hebben. Probeer niet te vaak de metro te pakken, maar ga lopen! Zo zie je veel meer van de stad. Vanaf Buckingham Palace is het bijvoorbeeld niet al te ver wandelen naar de Big Ben. Vanuit daar kun je de Theems volgen naar de Tower Bridge. Verder vind ik Camden Town en Bricklane geweldig, een echte aanrader is de Street Art Tour in Bricklane. Wil je het water op? Je Oystercard (OV-kaart) is niet alleen te gebruiken in de bus en metro, maar ook op sommige boten!”
Bernadet2
Heb je verder nog wat insider tips voor leuke hotspots in Londen?
“Ja, die heb ik zeker! Camellia Teahouse is een heel leuk theewinkeltje, gelegen in een verborgen straatje in de stad. Je kunt hier naartoe voor een high tea of gewoon zelf thee shoppen. Bij La petite Auberge Bistro kun je heerlijk Frans eten. Pasha Restaurant vind ik een heel leuk restaurant, omdat je in eerste instantie niet doorhebt dat er achterin de winkel een restaurant verborgen zit. Je kunt hier heerlijk Aziatisch eten!”

Wat is je favoriete plekje in de stad? 
“Lastig, maar dan ga ik toch voor Battersea Park, een mooi park in de wijk Battersea. Hier komen vrijwel geen toeristen. Ook ’s avonds is het hier prachtig door de verlichte bruggen.”

Eind deze maand ga je weer, wat staat er al op de agenda?
“Ik ga vooral vrienden bezoeken in februari. En een bezoekje aan Bricklane zal er ook zeker bij zijn. Daarnaast ga ik kijken of ik nog leuke nieuwe plekken kan ontdekken, want hoe lang je ook in Londen woont of hoe vaak je er ook komt, er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken.”
Bernadet3
Zijn er nog andere steden waar je graag komt behalve Londen?
“Pfoe, lastig! Ik ben gek op stedentrips… Andere steden waar ik erg graag kom zijn Berlijn, Barcelona, Kopenhagen en Hamburg. De wereld heeft onwijs veel mooie steden.”

Ten slotte: wat is je mooiste herinnering in Londen?
“Dat vind ik een erg moeilijke vraag, omdat ik heel veel mooie herinneringen heb aan Londen. Een mooi moment vond ik het beleven van een film met alles erop en eraan in The Old Vic Tunnels (het tunnelnetwerk onder Waterloo Station). Dat was zo’n gave locatie en eigenlijk ook mijn favoriete plek. Helaas is deze plek nu gesloten. Daarnaast is mijn mooiste herinnering denk ik de mensen (uit alle delen van de wereld) die ik heb ontmoet en waar ik waardevolle vriendschappen mee heb gesloten.”

Geef je op!
Heb jij ook een bijzonder verhaal over een stedentrip? Stuur dan een e-mail naar redactie@cityzapper.com en wie weet nemen we contact met je op.

Kijk voor meer informatie over Londen in onze cityguide en neem de tips mee op reis!

Beeld: Bernadet Jaspers

Klik hier om het verhaal op CityZapper te lezen. 

Geef een reactie